Monolog adresat.

Inimă,

Tu zici că ai fost făcută să fii frântă repetat, așa, pe viu, cu realități care se nasc în interior…și care odată cu fibroza rănilor tale, mor.

Și de mă-ntrebi de ce, am să îți răspund tot prin câteva semne de întrebare: Cum altfel ai putea învăța să iubești, să devii mai puternică, mai răbdătoare? Pe ce altă cale ai reuși să deprinzi mersul cu încredere? Cum ar suna cântecul tău doar cu acorduri majore? Știu că nu poți îmbrățișa deplin regula nici măcar în unde sonore. Că tu vibrezi la sunetul excepțiilor, a ieșirilor din normă care trezesc emoții latente prin arpegiile lor.

Zici că, de fapt, așa-ți arată ție partitura, că durerea e regula și nu ai ce să faci, nimic nu s-ar schimba, nici de-ai transpune toate notele în cheia fa…și încerci să mă convingi să nu mai vreau să-ți schimb tonalitatea. Să las să curgă artă din frângerea ta.

În fine. Te-am mai auzit spunând c-ai vrea să te dezici de prostul obicei de a spera. N-am să te descurajez să o faci, sau măcar să încerci. Poate e sănătos. Am renunțat să vreau să mai adaug pe ici și colo câte puțin ceva, niscai vers inspirator, o încheiere falsă, dar pe un ton major. Văzând că-i de prisos, încep să-ți țin isonul. Dar nici măcar atât nu îmi permiți. Prea tare te agiți și nici fraza nu mă laşi să mi-o termin. Tu literele mi le înghiți și le sărezi cu lacrimi.

Așa că, din partea mea, n-ai decât să-ți cânți durerea în continuare și să te rogi să sune frumos. Pe mine lasă-mă să trăiesc cu folos, nu doar în pauzele tale ce se scurg mai repede ca intervalul inspir-expir, dintre un zâmbet trecător și câteva gânduri, care scăpate de la locul lor, s-au îmbrățișat pe axa ce unea 2 priviri nevinovate, cu un termen de valabilitate ce nu admite potriviri.

Totuși, un ultim mesaj aș avea să-ți transmit. Un fel de gând de care te poți agăța, o vagă scânteie ce aprinde credința. Un glas palid, șoptit, ce te îndeamnă s-aștepți, tot cântând, sfidarea de reguli când răsună excepția.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s